Isabella Caro

Jag har funderat ganska mycket på anorexi. Det har ju varit ett konstant samtalsämne de senaste åren och nyligen så dog en känd skådespelerska vid namn Isabella Caro. Hon lät sig själv bli fotograferad som naken för att visa på vad som händer när man får anorexia. Allt detta för att avskräcka folk att följa hennes exempel. Och även nu fast hon är död så är det fruktansvärt många tjejer som ser henne som ett ideal och tyckte att hon dog för "rätt sak". Men hur sjukt är det inte?! Jag mår så dåligt när jag ser bilder på folk med anorexia, det skrämmer mig och gör mig illamående.

Jag vill bara säga till folk där ute att jag absolut tycker att man ska äta hälsosamt, men man måste få unna sig ibland! Det gör jag med jämna mellanrum för att jag tycker jag är värd det. När man tränar och äter "rätt" så är det okej att faktiskt äta vad man vill då och då.
Akta er så att ni inte hamnar i detta vidriga sjukdomstillstånd...

S&V

Vet inte om jag nämnt det tidigare men köpte en systemkamera för några månader sen som jag använt väldigt flitigt. Jag älskar den, den är verkligen helt fantastisk!
Så nu lägger jag upp lite bilder från helgens bravader
Kom på att det var dags att betala räkningar för denna månad och när jag betalat allt kändes det konstigt, som om jag missat något. Läskigt om det ligger en räkning någonstans och lurar :S

Stress


Den här veckan har varit riktigt intensiv och krävande med studier och plugg. Jag har inte haft någon tid för mig själv vilket resulterade i ett utbrott, har nog inte gråtit så här mycket på länge. Det är det värsta med att vara trött, jag blir fruktansvärt kinkig.
Idag kände jag mig dock fruktansvärt nonchalerad, men det verkade bara blivit ett missförstånd
i sms-kontakten. Varför man inte ska skicka sms i viktiga situationer -> Stora missförstånd...
Men nu är Alex här iaf och vi ska snart laga mat och bara ta det lungt, jag behöver verkligen sömn.
All stress har resulterat i huvudvärk, finnar, varit deppig och fått ett utbrott. Så man ska alltså inte stressa tydligen.
Jag behöver komma bort härifrån, come save me jebus!
Platanias
Elin&Mamma på Kreta

Genus

Hej!
Idag på socialpedagogiken pratade vi mycket om genus, varför vi lever i ett patriark i Sverige (i hela världen) och hur vi har kommit dit vi är idag... Varför finns det fler könsord för kvinnans organ än mannens? Och hur åtgärdar vi detta fruktansvärt ojämnställda samhälle?
Mycket intressant!
Något som också är intressant att min bror fixat en egen blogg! Han har inte hunnit skrivit så mycket än men kika gärna in och spionera lite!
http://steffos.blogg.se/

Facebook

Såg en rolig konversation mellan Martin och Patrik
Putte: seriöst aldrig mer åka buss i mellan köping och västerås
Martin:Nä vid det här laget har du väl körkort......
Putte:nä är man sämst så är man
haha...ja vilken positivitet!

Braindamage dag 2

Idag har jag varit väldigt produktiv och typ skrivit klart mitt hälsoprojektarbete, vilket känns ashärligt. Har spelat Tetris-battle på Facebook och nu har jag hamnat i ett skitjobbigt stadie i hjärnan som är jättesvår att ta sig ur. Detta hände jätteofta när jag var liten och det kommer lite då och då nu när jag är vuxen. Helt plötsligt börjar allting gå i ultrarapid och allt jag skriver bara flyter på, det är som att allt jag tänker blir monotomt och likgiltigt och det är jätteäckligt... Det här brukar förstås gå över men man vet inte när, det kan hålla i sig ett tag. Varför blir det såhär? Det är så jävla drygt!

Sittin on the toilet

Haha, jag sitter här och skriver en matlista när det börjar kraffsa på toadörren, stefan försöker stänga dörren med hjälp av en "swiwelsweeper"
Jag: Men va fan gör du??
Stefan: Ja men va fan jag måste skita!!

Braindamage 24-7

Tack Stefan!
Nu har min blogg blivit lite mera rolig att titta på än tidigare tack vare Stefans hjälp ^^
Idag har det varit hektiskt, söker desperat en praktikplats till vecka sju som snart är här (!!!!) Försöker få struktur på mitt examensarbete och väntar spänt på att få se om sociologitentan blivit godkänd, känner inte att jag har tid att komplettera något arbete just nu..
Efter skolan är det jobb som gäller och ska försöka att koncentrera mig på arbete och plugg nu i vår, jag har inte tid till mycket annat. Allting handlar ju om prioriteringar så vänner kommer tyvärr att hamna i andra hand just nu..
Men på torsdag har jag i alla fall något att se fram emot för då kommer Alex och hälsar på och då ska vi förmodligen laga fylld paprika, mumma! Sen i helgen fyller Vera år och det blir min första alkoholkonsumtion i år :) Det är faktiskt ganska enkelt att låta bli alkohol, extra lätt när man inte har tid ;)
Funderar på att färga håret svart igen, är lite trött på den röda färgen och kanske lite löshår isatt om man har råd det vill säga..

Gubbar i Sollentuna

Något som man ska undvika att göra är att försöka bära tre svinvarma koppar kaffe med endast två händer (något annat skulle vara ologiskt) från punkt a till punkt b. Det slutar oftast i misär. Dock klarade jag det denna gång, det gäller att fokusera. Man blir dock lite skakis när en gubbe går förbi och säger: Det där kommer du tappa, som att han hade bestämt att jag skulle göra det. Men tji fick han!



I helgen har jag, Isabell och Stefan varit i Sollentuna på Frösunda dagarna. Vi har gått lite grundutbildningar och pratat mycket om sekretess som man har som personlig assistent.  Vi hade även en hemlig föreläsare och det var Sosso, en kvinna som föddes med en ganska ovanlig sjukdom som gör att man saknar brosk i kroppen och på grund av det så är hon kortvuxen eftersom man behöver brosk för att växa. Sjukt rolig och intressant föreläsning om hennes uppväxt !

Får ni chansen att se en föreläsning med henne så gå på den!

Ack, Sundbyberg

Sitter i Stefans kök och blickar ut genom fönstret. Det är alldeles knäpptyst och solen har varit uppe ett tag nu, jätteskönt..
Funderar på om jag ska koka en till omgång kaffe innan jag måste kila hem och packa. Åker nämligen till Sundbyberg på utbildning i helgen, vi kommer lära oss lite om coaching och bra saker att veta när man jobbar som personlig assistent.
Intressant? Förhoppningsvis, men maten är gratis ^^

Mowgli´s Road



Asbra pepplåt till examensarbetet!

Vilket går lite trögt just nu med tanke på att jag hela tiden fastnar på Tetris Battle på FB, fyyy Isabell!


Ograndiost

Okej, jag hade äntligen fått datorn formaterad, skaffat Com Hem bredband och vad händer? Internet fungerar inte! Jag får en Windows Vista för att installera om datorn ännu en gång och vad händer?? Inte ett piss! Det går inte ens att installera skiten!

Funderar seriöst på att dricka mig redigt brusad, kräkas på datorn och sen gå bärsärkagång i lägenheten och kasta ut datorn genom fönstret a la Rock N Roll style....


Jag är så fruktansvärt trött på all teknik, varje gång jag vistas i närheten av teknik så slutar det fungera eller krånglar skiten ur mig! Jag förstår faktiskt inte vad jag gör för fel? Uppenbarligen måste man vara världens teknikfreak för att få saker att fungera normalt, och jag är fan inte oteknisk..


 Fruktansvärt ograndiost...




Lutar mig tillbaka, granskar bilden och går till mina happy thoughts.


examensarbete

Men hallå! Skrev ju ett skitlångt inlägg om mitt examensarbete, vart tog detta vägen?!
well well, det var inte sådär super-intressant i alla fall...
Idag har jag i alla fall pratat med min handledare angående examensarbetet och känns som att en tyngd släppt från mina axlar. Ångesten börjar äntligen avta och istället växer min motivation fram. Jag kan inte fatta att jag är klar med utbildningen i sommar redan!  Allt har gått jättefort, jag kan verkligen säga att vår klass har haft både sina toppar och sina extremt djupa dalar. Men i slutändan tror jag att alla kommer tycka att de här två åren var fantastiska!
Efter utbildningen gäller det bara att resa, söka jobb och kanske lägenhet i karlstad ! ^^
Sitter och peppar med Hooters - 500 miles, måste snart kila hem för att tvätta och städa upp lite.. Får ju fin-besök både idag och imorgon så då får man ju framhäva sina bästa sidor :)
Från höstvandringen 2010, jätteblött och geggigt men ack så roligt!
Nellie, Bells & Christoffer
Fotograf: Vera

bror

Jag kom på att jag måste skriva lite om Stefan. Jag är så glad att han finns, vet inte vad jag skulle gör utan honom. Han gör mig glad, är positiv, drivande och motiverad och han smittar av allt detta på mig. Vi ger varandra energi och stöd när allt är jobbigt.
Det är så roligt för vi bråkar nästan aldrig men när vi väl gör det så är vi kanske osams högst 5 minuter sen ber vi varandra om ursäkt.
Jag är en väldigt lyckost som har den här personen i mitt liv!
Min bästa vän

Vår

Längtar tills våren så jag får börja använda min skinnjacka igen, gaah!!




In your face!

Äntligen klar med sociologitentan som legat och gnagat hål i huvudet på mig!
Nu blir det nya tag med att fixa praktik, hälsoprojekt och examensarbete, så jävla skönt, score till mig!

Trodde jag skulle avlida på gymnastiken idag, snacka om mördarpass men fan vad jag ägde över min lärare.

From now on, call me monkeygirl....



Saknar min piercing


11-01-10

Vår första skoldag började med ledighet! Hallelujah! Tråkigt dock att Lena är sjuk men skönt för mig som kan plugga i lugn och ro.

kul grej! Frågade spåkulan på facebook (fyfan vad nördigt jag vet) och den sa att jag drömde om Thailand och det var dags för mig att börja spara till detta, rätt kul med tanke på att det varit mycket tal om just thailand, whoop whoop!

Nu är det slut med plugg för mig del, blir träning och sen hem och kura ner mig i soffan med en kopp te ^^

Snart är det också dags att bestämma sig för vad som händer i sommar, hört att väldigt bra band kommer till P&L i år, exempelvis Journey, Def Leppard och Marylin Manson...blir smått sugen. Jag som sagt att jag skulle göra något annat i sommar. Well well, vi får la se vad som händer


11 01 05

Halu


luIdag blir det gymträning igen, känner verkligen att jag kommit igång nu och det är verkligen jätteskönt!
Har inte lika stor ångest över plugget längre heller, jag brukar tänka att det värsta som kan hända är att jag dör..^^

I eftermiddag blir det förhoppningsvis second hand shopping och senare ikväll ska jag få en riktigt fet LCHF-middag a la Alex :)


Jag vill verkligen åka utomlands igen, nu känns det som jättelängesen. Den här bilden är tagen på Kreta, det var väldigt grandiost!


2011

Igår började mitt nya, hälsosammare liv. Jag har bestämt mig för att dricka mindre i år och ta hand om mig själv mer.
Eftersom jag beslutat mig för att dricka alkohol mer sällan kommer även andra faktorer att spela in. Till exempel så kommer det bli lättare att gå ner i vikt och kommer jag lägga ner mer tid på mina studier som för övrigt går piss just nu...
Det är jättemycket som jag borde göra och börjat med för längesen men jag finner inte riktigt motivationen.

Jag ska även köra stenhårt på LCHF i år, nu jävlar vill jag må bra! Jag ska vara grandios, ultimat, multikul!



RSS 2.0